WordPress

WordPress by ESJESWordpress by Esjes

Waarschijnlijk heb je in de “wandelgangen” al wel eens gehoord van WordPress.
Maar wat is nu eigenlijk WordPress (en wat kan ik ermee)? In deze workshop; WordPress by esjes gaat daar verder op in, en we beginnen met wat algemene feitjes / uitleg over WordPress.

CMS

WordPress is eerst en vooral een CMS, maar wat is dan nu weer een CMS?

CMS is een afkorting voor Content Management System. Dit is een systeem waarbij je op eenvoudige wijze een website kunt ontwikkelen en content kunt beheren, zonder dat je kennis nodig hebt van een programmeertaal.

Veruit de meeste CMS systemen bieden diverse mogelijkheden, zo kun je kiezen aan een veelvoud aan thema’s en plug-ins, waardoor het gemakkelijk wordt de website aan te passen naar jouw smaak en wensen. Vaak kun je via een editor gemakkelijk content creëren. Deze informatie wordt meestal opgeslagen in een database waardoor de gegevens dynamisch blijven.

In het kort is WordPress dus een systeem om een blog een website een webshop en nog wel meer mee te beheren. Hiervoor heb je geen kennis van programmeertalen zoals HTML, PHP of CSS nodig (wel is het handig om goede IT kennis te bezitten)  op deze manier kan jij je volledig focussen op de content, en niet op het programmeren.

Open source

Bovendien is WordPress een open-source programma en dus volledig gratis. Dit houdt onder andere in dat je zelf mee kunt helpen om het te verbeteren, maar ook dat je je eigen WordPress versie kunt aanpassen naar je eigen wensen en ideeën. Mede doordat het open-source is, wordt er ook dagelijks door diverse mensen aan gewerkt. Hierdoor worden (beveiliging)problemen vaak sneller ontdekt dan wanneer het een gesloten systeem zou zijn.

Wat heb je nodig WordPress

Om WordPress te kunnen gebruiken heb je eigenlijk helemaal niet zoveel nodig. Een domeinnaam en hostingpakket is genoeg om van start te gaan. Maar let op: je hostingpakket moet ondersteuning bieden voor MySQL (Versie 5.0 of hoger) en PHP (Versie 5.4 of hoger), zonder deze twee onderdelen zal WordPress niet gaan werken. Gelukkig beschikt tegenwoordig bijna elk hostingpakket hierover en zijn er zelfs speciale WordPress pakketten.

De praktijk

Volgt / in bewerking

Ondersteuning / Hulp

Neem contact op voor ondersteuning, opzetten en SEO van uw WordPress website.

 

Home

error: Inhoud is beveiligd !!