Verplicht op internet: senioren zijn het zat

Verplicht op internet

Online senioren zijn het zat dat ze meer en meer verplicht worden om van alles via internet te doen. Dit blijkt uit onderzoek van seniorenorganisatie KBO-PCOB.

Bijna alle senioren vinden daarom ook dat bedrijven en overheden altijd een alternatief moeten bieden voor mensen zonder internet. Ook ziet een deel met lede ogen aan dat corona door bedrijven en overheden gebruikt wordt om alles alleen nog via internet te doen.

Senioren die geen internet gebruiken geven in de meeste gevallen aan dat ze dat te moeilijk en te ingewikkeld vinden. Andere veel genoemde redenen zijn de onveiligheid van internet, omdat ze te oud zijn of er geen geschikte apparatuur voor hebben. Een kleine groep senioren (16 procent) zal online gaan als ze een cursus krijgen. Maar bijna de helft van de offline senioren geeft aan nooit te zullen internetten.

De meeste senioren die wel van het wereldwijde web gebruik maken, doen dat vrijwel dagelijks . Gemiddeld zijn senioren 2,5 uur per dag online. Het liefst maken ze dan gebruik van een tablet (28 procent), gevolgd door een desktop (25%), laptop (24%) en smartphone (21%).

Bron

Naar overzicht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Inhoud is beveiligd !!