Satellietbedrijf dat internet uit de ruimte wil aanbieden OneWeb failliet

Satellietbedrijf dat internet uit de ruimte wil aanbieden OneWeb failliet

OneWeb, dat via satellieten internet wilde aanbieden, heeft faillissement aangevraagd, maakt het bekend op zijn website. Het Britse bedrijf lanceerde in februari 2019 zijn eerste satellieten om uiteindelijk mensen op aarde vanuit de ruimte te kunnen voorzien van breedbandinternet.

Sindsdien kwam het bedrijf niet verder dan 74 satellieten, van een netwerk dat uiteindelijk had moeten bestaan uit ruim zeshonderd exemplaren. Op 21 maart werden vanuit Kazachstan nog 34 satellieten de ruimte in gebracht, maar operationeel was het netwerk nog niet.

OneWeb concurreerde met verschillende andere bedrijven die via satellieten internet willen aanbieden. Onder meer SpaceX en Amazon werken aan soortgelijke projecten. De markt richt zich vooral op gebieden waar het vanwege de infrastructuur lastig is om op andere manieren internet aan te bieden.

Volgens de Financial Times blijven enkele tientallen OneWeb-medewerkers aan het werk om de bestaande vloot van zeventig satellieten te onderhouden. Op die manier zou het bedrijf zijn licentie om in de ruimte te mogen opereren kunnen behouden.

OneWeb is niet eerste bedrijf op deze markt dat faillissement aanvraagt. In augustus moest het Luxemburgse bedrijf LeoSat zijn werk neerleggen door gebrek aan investeringen, meldde SpaceNews.

Bron

Home

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Inhoud is beveiligd !!