Oude laptop/PC nieuw leven inblazen

Linux Mint als alternatief voor Windows

Eerst een korte algemene beschrijving over Linux Mint:

Voor Linux

 

Linux Mint is vooral een snel, slank en veilig  besturingssysteem voor uw computer en wat bovendien ook nog gratis is.

Dit is de perfecte vervanger voor bv Windows 7 Laptops / PC’s (of een oude vista/xp laptop/pc)

Linux Mint is een volwaardig alternatief voor Windows en heeft daarnaast alles standaard aan boord om te kunnen surfen, te mailen, kantoorwerkzaamheden uit te voeren en / of met multi-media te aan de gang te gaan.

Ook is linux Mint (deels) geschikt om games te spelen (daarover later meer).

Linux Mint alternatief windows

Linux Mint is gebaseerd op de Linux-kernel (Ubuntu), daardoor is het vooral een zeer veilig systeem en bestaat er in feite geen malware voor. Het is Linux, daardoor functioneert het altijd erg snel en slank. Met één druk op de knop worden alle softwarepakketten nagelopen en zo nodig ge-updatet.

Linux Mint is van oorsprong gebaseerd op Ubuntu, een andere voortreffelijke Linux-distributie. Linux Mint maakt nu (op het moment van schrijven) nog wel gebruik van de uitgebreide software-pool van Ubuntu, maar is intussen duidelijk dat ze een eigen richting ingeslagen zijn. Er zijn ook meerdere varianten van Linux Mint.

Bij de installatie van Mint maakt eigenlijk niet uit elke versie van Linux Mint je neemt, bij alle versies zijn multi-media, codecs en diverse hulpmiddelen al in zijn geheel voorgeïnstalleerd. Wel is het zo dat de “Cinnamon” versie het meest uitgebreide is en veruit het meest populair is.
Linux Mint is erg makkelijk in het gebruik en makkelijk te installeren (ook voor minder ervaren computeraars) . Zo nodig kun je eerst een Live-CD/DVD (of USB-stick) proberen. Het systeem wordt hierbij niet werkelijk geïnstalleerd op je computer maar draait dan vanaf het medium (de CD/DVD of USB) tijdelijk in je RAM-geheugen. Als je daarna (na beëindiging van je sessie)  de CD of de USB stick weer uit computer haalt en herstart dan draait gewoon je (voorgeïnstalleerde) Windows weer.

Natuurlijk valt Linux Mint in de Nederlandse taal te installeren. Er is een grote, internationale (Engelstalige) community die zorgt voor de ontwikkeling van de distributie en voor de continuïteit van het ‘product’. Er is ook een actieve Nederlandstalige community waarbij ondersteuning van nieuwe gebruikers op de eerste plaats komt.

Uit recent onderzoek blijkt dat Linux Mint na Ubuntu de meestgebruikte distro in Nederland is. Linux Mint is reeds vele malen onderwerp geweest van diverse reviews op internet en komt eigenlijk altijd als één van de allerbeste distributies uit de test, die bovendien het meest eenvoudig te installeren is en heel gemakkelijk in het gebruik. Wat valt er nog meer te wensen?

Installatie van Linux mint op een oude (Windows 7 / Vista) Laptop / PC

error: Inhoud is beveiligd !!